O nás

Historie Venkovského sušeného masa

Mnozí z Vás se nás ptají, jak jsme se vůbec k sušení masa dostali.

Sušené maso pro nás bylo dobrým přísunem bílkovin, pro který se vždy našlo místo v batohu nebo v kapse a jednalo se tak o pravidelnou součást výbavy na výšlapy do přírody, posezení u ohýnku při stanování nebo jen tak na zobání k pivu.

Dlouho jsme zkoušeli různé druhy komerčně prodávaného sušeného masa v obchodech, ale zvědavost a chuť na něco přece jen trochu jiného, než nám bylo nabízeno, nás popostrčila k prvním pokusům o vlastní sušení masa.

Psal se rok 2017 a my experimentovali s různými nápady na ochucení masa. Vznikly desítky různých receptur a každá receptura vyžadovala důkladné posouzení našimi nejvěrnějšími ochutnávači z řad přátel… jak jinak, než u piva nebo sklenky dobrého vína.

Tímto náročným výběrem prošly finální dvě receptury. Naše vlastní pálivá směs s chilli a jemnější varianta s česnekem a černým pepřem.

Samozřejmě proces sušení se stále zdokonaloval a když se z našeho okolí začalo chrlit více a více proseb o nasušení várky masa na různé akce, výlety, expedice nebo i jen tak na chuť, tak jsme se rozhodli o naše maso podělit i s širším okolím a šli tedy s masem na trh.

Proces uvedení nového produktu na trh je samozřejmě složitý a náročný, ale stále nás popohání kupředu láska k sušení masa a fakt, že si za svým masem doopravdy stojíme.

České suroviny

K sušení používáme výhradně české suroviny. Používáme kvalitní hovězí maso, výhradně z lokálních farem, konkrétně falešnou svíčkovou.
Maso neudíme, nemeleme na pastu, pouze sušíme a dochucujeme vlastní kořenící směsí.

Dáváme si záležet na kvalitě surovin a každou várku masa děláme pečlivě a s láskou.

Česká firma

Co vzniklo jako hobby, postupně přerostlo v malou českou firmu sídlící v Křimicích u Plzně.
Celý pracovní postup se provádí ručně a výsledkem je 20 gramové vakuové balení masa.

Svým zákazníkům se snažíme vždy vyjít vstříc a stále děláme i objednávky na míru, v případě potřeby odběru většího balení. Máme radost z Vaší zpětné vazby a také z toho, když se k nám opakovaně spokojeně vracíte.